keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Homeinen polkuni 5, plasmakone

Naurattaa tuo hedelmällinen Ley-linja, joka tältä seudulta kulkee. Kyllä täytyy todeta, että tosiaan hedelmällinen. Ja homesienen (sädesienen) itiöpölytkin ovat tässä samassa hedelmällisyydessä mukana. Nythän ne olivat muhineet tuolla yhdessä työhuoneeni kaapissa t-paidoissani, jotka yksi ilta otin syyniin tarkastellakseni mitä heittää pois, mitä vielä säilyttää. Olin kyllä tuntenut siellä sen vanhan ilkeän hajun, mutta en arvannut mitä pölyjä siitä lenteli huoneeseen, kun niitä paitoja levittelin ja koittelin. 

Seurauksena sain ensimmäiset homeoireet. Silmiäni alkoi kutittaa ja nenässä oli outo olo. Ja sitä on jatkunut, vaikka olen käyttänyt silmävettä ja nenäsuihketta (sesamölyjyä) ja nukkunut tuolla eräässä vinttihuoneessa.


Se tästä vielä puuttuisi, että terveyteni menettäisin. Olen ehkä liikaa luottanut vahvuuteeni, peruskuntooni, ja sille, että en ole millekään allerginen. Entä nyt? Hain netistä jälleen apua. Ja löysin Plasmakoneen eli otsonointilaitteen, jonka pitäisi puhdistaa myös homeen aiheuttamat ilmavauriot. Tämä kone löytyi paikallisesta siivousfirmasta. Laite nimeltä Molbility siis tuottaa puhdistavaa plasmaa, jossa otsoni on yhtenä elementtinä, koneen lampuissa ultraviolettielementtejä. 

Joten kasvit ja ihmiset pois sen lähettyviltä, kun se on päällä.

Olenkin nyt kieltänyt ystäviäni tulemasta tänne. Hoidan tämän homman ihan yksikseni. Ja voinhan juosta pois tai tarttua puhelimeen jos hätä tulee.

Mitä pitää tehdä?

Kyllä pitää kamalasti tehdä taas. Viime yön otin puhdistuskohteeksi tuon homehuoneen ja työhuoneen, missä tuo homepöly tuntui. Kannoin kukat pois (jotka näyttävät jo muutenkin kärsineeltä). Aukaisin kaikki mahdolliset ovet, myös laatikoiden. Pakkasin kaikki mapit seljälleen laatikoihin, että ne saisivat osan puhdistuksesta. Levittelin vaatteita ja tavaroita yltympäriinsä, että ne saisivat puhdistusosansa. Siis kaikki näyttää taas olevan maailmanlopun edellä. Sitten tilkitsin oven vielä maalarinteipillä, ettei otsoni pääsisi keittiöön.

Aamulla menin huoneeseen nenä-ja suusuojaimen kanssa sammuttamaan laitteen. Avasin kaikki ikkunat ja uunien pellit ja toin laitteen pois. Ovi lujasti kiinni. Nythän sieltä tulisi sekä otsoni että kylmä, siis taas tilkitsin oven. Nyt olen saman tehnyt tuolla vinttihuoneissa. Paitsi, että minun täytyy välillä käydä siirtämässä laitetta niin että otsoni pääsee leviämään joka puolelle. Siellähän on noita möntisiä ja huoneita enemmänkin. 

Ja edelleenkin olen liottanut esim. pöytäliinoja etikkavedessä ja pessyt 95 asteessa ja vielä käyttänyt pyykin pakkasessakin, jota onneksi on taas yli 10 astetta. Näin niistä on haju lähtenyt.

Siis näyttää hullun hommalta. Mutta edelleenkin. Onneksi olen eläkkeellä, töihin en ehtisikään. Näinhän tulee tehtyä talossa aikamoinen suursiivous. Ja aion asua tässä ainakin kymmenen vuotta vielä eteenpäin!!! Saas nähdä kuinka akan käy?!!

Ihme että olen niin rauhallinen. Olenhan yleensä rauhallinen. Naurattaa kun luin astro-foorumilta erään tärkeän oman transiittini juuri nyt.

Chiron yhtymä Kuu
Tämän ohituksen voimakkuus on ***** tähteä.
Tarkka ajankohta 10.1.2012
Vaikutus alkaa 10.12.2011 ja päättyy: 24.1.2012
Tämä ohitus toistuu noin 50 vuoden välein.

Tämän kuvion aikana Chiron tulee aina antamaan mahdollisuuden merkittäviin korjauksiin kotiin, asumiseen ja perhe-elämään liittyvissä asioissa. Tunne-elämän tasapaino on välttämätön edellytys oman turvallisuudentunteen säilymiselle ja sitä kautta kotielämään liittyvälle harmonialle. Jos läheinen / läheiset ihmissuhteet herättävät tietoista tai alitajuista ahdistusta tai pelkoa niin silloin tämä aika tulee korostamaan niiden vaikutusta elämääsi...

...Hehheh, näinhän se on. Tunne-elämän tasapaino välttämätön! Poimin tähän koko homeisen ketjuni, sillä uskon, että tällaisia sivuja selaa he, joilla on samat huolet. Näitä huolia ja kokemuksia pitää voida jakaa. Olen samoilla linjoilla mieheni kanssa siinä. Kun hänellä ilmeni eturauhassyöpä ja huomasi kuinka salakavala se on ja todettavissa, hän otti heti yhteyttä paikalliseen lehteen tarjoten haastattelua, varoittaakseen ja auttaakseen muita. Ja kyllä lääkärit olivatkin saaneet pian asiakkaita. Moni jopa kiitti jälkeenpäin miestäni, että tuli tähänkin asiaan tartuttua. Joten poimin tähän koko homeisen tieni historian. Jotakin nämä kokemukset voisivat auttaakin. Ja minua, kun saan purkaa näitä tässä. Kiitos!

http://ruusutarha.blogspot.com/2011/10/niin-kuin-viimeista-paivaa.html

http://ruusutarha.blogspot.com/2011/10/homeinen-polkuni.html

http://ruusutarha.blogspot.com/2011/10/homeinen-tie-2.html

http://ruusutarha.blogspot.com/2011/10/homeinen-polkuni-3.html

http://ruusutarha.blogspot.com/2011/10/homeinen-polkuni-4.html

7 kommenttia:

 1. Huh huh sentään! Kyllä sinulla on tekemistä. Onneksi voimat ovat riittäneet!
  Mainitsit miehesi eturauhassyövän. Niin tuttua, isäni siihen menehtyi. Salakavala sairaus. Kirjoitinkin siitä kesäkuussa, isän muistolle.
  Voimia sinulle yksinäiseen puuhaasi!
  Riitta

  VastaaPoista
 2. Kiitos Riitta!
  Mieheni ei kuolut tuohon syöpään, sai heti hyvän lääkityksen, eikä vielä edes iskenyt lujasti. 11.keuhkokuume säästi hänet monelta tuskalta.
  Kyllä minulla on voimia, hyvät kosmiset voimat ympärilläni ainakin, jos nyt on johonkin hyvään uskomista, heh.

  VastaaPoista
 3. Minulla oli viime yö Plasmakone päällä kahdessa kamarissa, sitten olen pitänyt sitä vintillä vähän vaihtaen sen paikkaa. Nyt olen päivän tuulettanut noita kahta kamaria, raikasta on ilma. Nyt suljin ikkunat ja laitoin kakluuneihin tulet, joka sekin käyt hyvin ilmanvaihtona.

  Olen vielä hengissä! Heh! Mutta tein reippaasti ulkotöitä tunnin verran ja kävelin naapuria jututtamaan.

  Haistelen illemmalla enemmän...

  VastaaPoista
 4. Nyt toimi plasmakone tuossa vintin rapuissa ja eteisessä. Vaikka teippasin luvasti vielä keittiöön tulevat ovenrakosetkin, haistoin otsonin hajun. Hyvä ettei ukkonen jyrähdellyt!

  Juoksin vinttiin suoja nenälläni, suljin koneen ja aukaisin ovet selälleen ulos asti. Vintissä on vielä yksi huone plasmaamatta, joten taas kiikutin kukkia toivossa, että ne selviäisivät toiseen vinttihuoneeseen, jonka olen tuulettanut. Ja laitoin plasmakoneen jylläämään poikani huonetta, missä on hirveästi kirjoja. Toivottavasti se putsaa nekin nyt pölystä...turha toivo kai.

  Teippasin senkin huoneen oven hyvin kiinni.

  Sain kauhean nuhakohtauksen, jo kolmas joulun jälkeen. Kai se otsooni puhdistaa nenäänikin. Mutta muuten olen kunnossa. Silmiä ei kirvele enää niin paljon.

  Saas nähdä...

  VastaaPoista
 5. Vein hetki sitten koneen takaisin, vuokra kahdelta päivältä 130 euroa.
  Jospa se on sen väärti. Ajattelen vieraitanikin. Ei koskaan tiedä kuka heistä reagoi allergisesti esim. pieneenkin määrään homeitiöihin. Ja pikku Ruusunnuppuni, jota tuskin on uskallettu tänne tuoda.

  Hiiteen homeet ja pahat!!!
  Tähän kyllä tarvittaisiin vielä sellainen loitsu, mutta loitsukirjani on jossain laatikossa...missä lie.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti kaikki on nyt puhdasta! Tuo kone on minulle ihan vieras juttu, mutta täytyy panna korvan taakse. Ei sitä koskaan tiedä, mitä vastaan tulee ja mistä alkaa putket vuotaa.

  VastaaPoista
 7. Se on monenlaisen pahan ilman puhdistaja, tupakan, käryn ja esim. savun.
  Vähän olin jo itsekin otsonoitunut ja talo tuntui kylmältä, kun piti pitää paikkoja auki tuuletukselle.
  Siksi häivyinkin pojan perheen luo yhdeksi yöksi. Täällä tuoksuu nyt raikkaalle ja puhtaalle, mutta otsoonille vielä.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!