maanantai 2. tammikuuta 2012

Puhdistusta

Vielä yksi juttu Matti Kuuselan kirjasta (sitten ei enää), tärkeä sellainen, joka on ihan fysiikkaa sellaista. Siellä seisoo näin: " Vuosi 2012 merkitsee Auringon noin 5120 vuotta kestäneen kulun päättymistä läpi kosmisen pölyn alueen, joka on himmentänyt aurinkokuntamme yhteyttä keskusaurinkoon, ja että poistuminen tuolta pölyalueelta merkitsee Jumalallisen rakkauden Keskusauringosta virtaavan suuren aallon uutta avautumista, ja se on maailmanhelluntai."

En minä tiedä noista helluntaista enkä suurista aalloista, mutta jos on tutkittua tietoa, että Aurinkokunnan vaeltaessa nuo vuodet Linnunradan sellaisella alueella, jossa on jäänteenä pölyä muinaisesta suuren tähden räjähdyksestä, niin onhan toki puhdistautumista tapahtuvissa. Tuo 'Keskusaurinko' tarkoittaa Linnunradan keskustaa. Ja tähtiä räjähtelee siellä sun täällä avaruudessa, siis hyvinkin tuollainen mahdollista.

Mutta ihan arkisesti oivallinen tilanne, kun tullaan uuteen vuoteen ja tuohon merkittävään 2012, niin olkoon se myös puhdistautumista Maan ja ihmisen tasolla.

Sillä nimittäin aamulla heräsin kauheaan nuhakohtaukseen. Olen tuhissut ja pärskinyt ja yks talouspaperirulla on melkein kulunut. Kuitenkin sain aamulla käytyä kaupungissa, verotoimistossa, metsänhoitoyhdistyksessä (metsiäkin pitää puhdistaa liialta kasvulta) ja kaupassa ostoksilla siinä pärskeen lomassa. Vettä nenä tippuen haalasin myös liiteristä puita, että lämmintä riittää. Yritän yhä säästää tuota kallista sähköä, jonka kyllä pistän päälle, jos petiin joudun.

On minulla toki rohtojakin, joiden avulla usein tuollainen pärskiminen menee ohi ja lentsu on siinä. Toivottavasti nytkin.

Jalat on syytä pitää lämpiminä.

Angoralangasta nilkkurit mukaan!
Vitamiineja; muutama tyrnimarja ja puuron päälle mansikkasosetta, sokeritonta, nam!

Kuumaa teetä, ruususuolaa lämpimässä vedessä ja sieraimet sarvikuonon huuhteluun!
Eukalyptys aromakupissa on pelastanut monet lentsut, nytkin laitoin sitä sauhuumaan, Carmolistipat kuuman veden kanssa tekee terää ja jos kurkkua kutkuttaa, niin on hyvä kurlata Melkosanilla tai Illodiinikin auttaa. Valkosipulia en nyt ottanut. Kaunis rekvisiittana kuitenkin!

Ja kun ulos lähdin, pengoin vintiltä vanhat 'kuutossut' taas käyttöön ulkokengiksi. Ne saa helposti jalkaan ja niillä on mukava tepsutella. Auton kaasupolkimille ne eivät oikein passaa.

Lentsu on usein pienen ihmisolennon puhdistusta. Antaa palaa ja pärskiä liiat ulos! Ihmettelen, että en homesienestä saanut mitään oireita. Jos sain, niin nyt sekin puhdistuu. Samoin puhdistuu ilma huoneissa, kun pidän tulia hellassa ja kakluuneissa. Vesikattila kiehuu aina hellalla ja antaa tarvittavaa kosteutta.  Mikäs tässä...

Tähän tarvitaan huumoria ja tähän en usko!  Kaikkea kuulee, kun vanhaksi elää...

2 kommenttia:

  1. Harmi kun en saa noille kuville väljyyttä. Tila ei tottele. Kuvien nouto myös reistailee. Niitä on vaikea saada tekstiin mukaan. Jos noudan monta ja liitän yhtä, niin muut häviävät sillä aikaa. Myöskään otsikkokuvaa en ole pystynyt talviseen vaihtamaan. Ohjelma ilmoittaa, ettei kuva mahdu, liian täyttä. Ihmettelen vain...

    VastaaPoista
  2. Hah..hah...ätsiii vai sillä tavalla ne prätkähiiret...:)))))-Amalia-

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!