sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 3. päivä, Merin nimipäivä, numero 3Jos numero kaksi on sisäänpäin kääntynyt, passiivinen, joka hyvinkin astrologisesti kuvaa Kuuta, joka imee voimaa muista (mm.Auringosta ja Maasta) niin…

numero 3 on aktiivinen, ulospäin suuntautuva voima. Se on yhteistoiminnallinen numero, edustaa yhteisöä, yhteistyötä ja hakeutuu laajempaan vuorovaikutukseen maailman kanssa.

Nimi Meri sopii siihen oikein hyvin. Luontonimet ovat nykyään yleistyneet, ja näen sen eräänlaisena luonnon kunnioituksena. Onnea kaikille Merille!

Jos numero kaksi on kaksin, niin numero kolme voisi kuvata ’Me’. Numero kolme on jo enemmän ryhmiin suuntautuva, esiintyvä, monipuolinen, älyllinen, impulsiivinen ja vuorovaikutteinen. Mutta samalla sen värähtely on varautuvaa, vähän ujoa, mietiskelevää.

Kolmesta tulee voimakkaimmin mieleen kristillisyyden kolmiyhteys; Jumala, poika ja henki. Itse sen ymmärtäisin ’kaikkeus, ihminen ja siltana tuon kaikkeuden ja ihmisen välillä oleva sielu’. Koska nämä asiat ovat niin suuria, ainakin minulle, vielä ymmärtämättömiä, niin kyllä siinä sopiikin mietiskellä ja ihmetellä. Kolmosesta löytyy myös kolmio, pyramidi, kota, tiipii, tetra, jotka kaksiulotteisina muodostavat kolmiokuvion.


Ihan arkiaskeleissani pihapiiriä kulkiessa silmäni osuivat kolmeen kiveen, joita vähän kuin hupimielellä olen pihapiiriini siellä täällä laittanut. Kolme kiveä päällekkäin suuremmasta pienempään. Kuulin jostakin, että kun näin tekee kotitontin kulmilla, se energisoi pihapiiriä ja suojelee pahalta pääsyn. En nyt noista tiedä. Omat toimet ja hyvät suhteet naapureihin suojelevat parhaiten omia ympyröitä. Mutta kun noin olen tehnyt, se näyttää ihan hauskalta.

Nämä kolme kiveä vartioivat pientä ruusutarha-aluettani. Löysin ne aitan vierestä. Tehkööt ne tuossa somasti yhteistyötä nyt.

Kolmonen kertoo myös kyvystä ilmaista jotakin. Se on innostava ja impulsiivinen luku. Siksi se astrologisesti liitetäänkin Aurinkokuntamme suurimpaan planeettaan Jupiteriin. Se edustaa viisautta ja eettisyyttä. Kolmen kimppa saa jo aikaiseksi paljon enemmän kuin kaksi. Se innostaa. Sanonta ’tyhmyys tiivistyy ryhmässä’ voi täten myös pitää paikkansa. Kolmonen tähtää myös eettiseen tarkasteluun ja varovaisuuteen.

Kannattaa miettiä kerran vielä, ennen kuin lähtee toimimaan.

Räpäten ’Usko, toivo ja rakkaus’ Mc Mane ja Marica
 

1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!