keskiviikko 18. joulukuuta 2013

18. luukku ja tontun horoskooppi


Alkavat jouluiset pöytäliinat olla lopussa. Mutta jonkun vielä löysin laatikon pohjalta. Tämä muistuttaakin meille aivan jouluista tähtitaivasta, lämpimän punaista. Kävin juuri hengittämässä raitista ilmaa Hemingwayn jälkeen verannalla ja voi sitä tähtitaivasta. Jupiter loisti aika lähellä kuuta! Leuto pakkasyö!


Wikipediasta kopioin tähän kuvan kuun vaiheista. Sieltä löytyi myös tietoa vuosilta 2005-2020 tarkat päivämäärät ja kellonajat kullekin vaiheelle. Vain joka 19. vuosi sama kuunvaihe osuu samoihin aikoihin. Tämän vuoden joulukuussa oli uusi kuu 3.12, ensimmäinen neljännes 9.12, täysikuu eilen 17.12 ja viimeinen neljännes 25.12. 
 

Tontun horoskooppi

Nyt kertaan vähän Kuuta, josta jo kerroin edellisessä horoskoopissani, jolloin tuo uusi kuu osui Kaksosille, tänään se siirtyy jo Rapuun. Onneksi taivaalla tuo uusi kuu näyttäytyy meille kokonaisen näköisenä useamman yön. Vaikka ei olekaan.

Kalastajat ja viljelijät ovat aina seuranneet kuun vaiheita. Astrologisesti näillä vaiheilla on omat merkityksensä. Täydestä kuusta alkaa uusi kasvun kausi. Voidaan kuvitella myös niin, että tuon uuden kuun aikana tapahtuvat teot, ajatukset ja ideat saavat vauhtia. Niin myös negatiiviset asiat. Ne kaikki kasvavat ja paisuvat kuun kasvun myötä. Kunnes uusi kuu on ne valmistanut mittaansa ja sitten 'räjähtää'. Siksi kauhuelokuvat saavat hetkensä. Meillä tavallisilla ihmisillä ne yöt jäävät nukkumatta tai sitten raivoamme vähän aikaa jollekin tai ainakin alkaa helpottaa, jos jotain on kasvanut negatiivisella tavalla. Positiivinen kasvu löytää huippunsa ja laukeaa suurena voimana, synnyttää usein jotain yhteisölle näkyvää tai itse saa tyydytystä.

Sitä voisi joskus testata. Onko mielessä jokin asia, joka on paisunut tähän asti, esimerkiksi nuo jouluhuolet tai paineet työssä. Voisin kuvitella vaikka kokeiden aikaa koulussa. Lapsia hiostetaan. Nyt pahin on ohi ja vähän voidaan hengittää vapaammin, tehdä kaikkea muuta, joulukoristeita ja valmistautua joulujuhliin. Ohjelmakin on jo melkein valmis. Ja sitten ne hauskat luokan pikkujoulut monessa koulussa. Monella on joululahjaongelmat jo ratkaistu. Helpottaa.

Tuossa olisi hyvänä esimerkkinä nuo joulujuhlat, joita on useilla kouluilla viimeisenä viikkona. Se on sosiaalinen tapahtuma, yhteenkuuluvuuden tunne on korkealla. Täysikuu on kuin täysi huone ja sen tilan jakaminen. Siihen heijastuu Auringon voima.

Uusi kuu, jolloin Kuu on Auringon ja Maan välissä, on taas kuin pimeä huone, jota ei vielä näy, mutta joka odottaa tulijaa. Siellä tiivistyy uusi energia jollekin uudelle tapahtua. Jokin lähtee voimistumaan. Silloin on hyvä aloittaa uusia asioita, panna alulle jokin uusi idea ja antaa sen muhia.

Tosin astrologiassa nämä kuun vaiheet, riippuen missä kuun vaiheessa syntymähetki on tapahtunut, osoittavat tiettyä luonteen vahvuutta tai heikkoutta myös. Ne ovat minullekin vielä hepreaa.

Taivaanmerkit-blogissa on kaikille merkeille täysikuuhoroskooppi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!