maanantai 9. joulukuuta 2013

Kymmenes luukku ja tontun horoskooppi

Jotenkin on tonttuinen olo. Kirjoittelen joulukortteja, kudon joulupukin konttiin ja mietin viimeisiä lahjaideoita. Taidan käydä kirjakaupassa...

Siksi tämä tonttuliina! En ole katsellut vielä joulukuusta, mutta kun nuorempi poika tulee Lapista tänne jouluksi, saa käydä noutamassa sellaisen metsästä. Tämä liina on kuusenalusliina, mutta olen sitä käyttänyt torttukorissakin. Sekin aika vanha ja hyvin monikäyttöinen!


Tontun horoskooppi

En ota tähän tämän hetken karttaa tähän mukaan. Se ei viimeisestä ole paljoa muuttunut. Nyt jutellaan Rapu-merkistä. Siellä on tämä nk. joulupukki-planeetta Jupiter varmaan tähän aikaan oikein sopivalla paikalla. Tein juuri Jupiter-merkeistä pieniä tulkkiväläyksiä tuolla Marsin kyydissä, josta kopioin tähän Jupiter Ravussa. Olen käyttänyt tulkintatukena Nikulan kirjaa.

Jupiter Ravussa (elementti vesi, laatu johtava, sisäänpäin kääntynyt): Tämä energiahan on vallalla juuri nyt. He joilla Jupiter on Ravuissa, kohtaavat asiat ja yhteisön tunteittensa kautta. Ehkä juuri se elefanttivitsi, että "mitähän tuo minusta ajattelee?" sopii tähän. Tässäkin osana yhteisöä, henkilö etsii itseään myös juuriensa kautta, vanhoja arvoja ja historiaa ylläpitäen. Hän voi innostua sukututkimuksesta, jonka avulla hän tutustuu laajemmasti sukuunsa. Tai hän voi lähteä tutkimaan kotiseudun historiaa ja tuoda sitä arvoonsa ja esiin. Hän tekee sitä minkä tuntee itselle tärkeäksi, rakkaaksi ja tekee sen selväksi miksi muidenkin kannattaa sitä arvostaa. Hän tuokin sillä kunniaa ja arvostusta itselleen.

Eli näkisin, että Rapu on oikein elementeissään rakennellessa joulua lähimmäisilleen Jupiter taustalla. Jostakin hän on yllättäen saanut ylimääräistä tuloa, ehkä veronpalautus, ja turvallisin mielin suunnittelee perhelleen ehkä juuri tuota perinteistä joulua. Kun itse olen Rapu, tuo edellä mainittu teksti kyllä jotenkin kolahtaa. Kyllähän sitä hakee oman perheensä arvostusta joulun rakentamisella ja toivoo rauhaa ja rakkautta ympärilleen.

Tämä Jupiterin energia on avoinna nyt meille kaikille. Kunhan ei mennä tuohon toiseen äärilaitaan eli siihen mitä muut ajattelevat, vaan siten että löydämme oman arvomme. Työtä tekevä on arvossa, pätkätyötä tekevä on arvossa ja työtön on arvossa, kaikilla oma henkinen tehtävä yhteiskunnassa, sellaistakin mitä sillä hetkellä emme näe. Jospa sitä ihmisen arvoa ei mittaa työ tai työttömyys, vaan se mitä hänen sydämessä liikkuu ja missä hänen ajatuksensa liikkuvat. Jupiterin hyvää tekevä energia viipyy Ravussa pitkälle yli vuoden vaihteen.

Kyllä, sain veronpalautusta. Mutta sekin menee auton korjaamiseen. Arvioin vähän väärin autoni mitan parkkipaikalla ja änkesin liian kapeasta välistä naarmuttaen toisen ja itseni autoa. Mutta minulla onkin syntymäkartalla Jupiter neliössä Marsiin, ja tuo liikenne on sellaista tulenarkaa paikkaa. Sittenkin näen että Jupiter on antanut lahjojaan ja hyväuskoisuutta tehdä jotain hyvää. Jos ei Rapu usko tähän nyt, peli on menetetty. Eli kaikki Rapuihmiset! Panostakaamme jouluun ja perhejuhlaan!Ollaan koko sydämellä siinä mukana. Sillä uskon, että Jupiter toimii tässä merkissä myös sydämen kautta. Voiko missään pitää yllä ja arvostaa vanhoja perinteitä siten kuin jouluna?!1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!