maanantai 2. joulukuuta 2013

Kolmas luukku ja tontun horoskooppi

Sinisen enkeliliinan laitoin työpöydälleni, siihen kissojen tyynyn päälle tuo chenille ja kynttelikkö ikkunalle. Kissoille tuli joulu! 

Olen tehnyt joskus myös vihreän joulun. Naiset tietävät kuinka mukava on muunnella jotakin, vaihtaa vähän värejä ja tunnelmia. Ja kangas on se halvin, jolla sitä saa. En muista noita jouluja, milloin ja mitä, eikä ole väliksi, mutta tällaista vihreääkin löytyy. 

Nyt käytän tuon pöytäliinan ja muutamia pienempiä niin, että teen niistä sellaisen aluslakanan pikku Ruusunnuppuni sänkyyn. Siis sellaisen, että vähän rypytän reunoja, jotka valuvat, näin ei pöly pääse sängyn alle ja siihen sijauspatja vasta lakanan kanssa. Tuvan pyöreälle pöydälle nuo liinat eivät enää sovi ja tämäkin nuutunut, joten etsin vanhoille uutta käyttöä. Niin kuin äitini muinoin. 

Tosin näistä saisi hyvää materiaalia tilkkutöihinkin, hyvää puuvillaa. 

Vihreässä liinassa on kultaisia tähtiä. Olisiko lehdet mistelin oksia? Kukahan  keksisi laittaa mistelinoksan pikku-jouluhuoneeseen?

Onpas tuo kangas eriväristä erilaiselta etäisyydeltä kuvatessa. Tuo viereinen näytää oikeammalta, kuusen vihreältä. Siis joulun väri kuitenkin.


Tontun horoskooppi

Jälleen tuon kartan tähän. En ottanut vielä uutta karttaa tähän päivään. Senkin teen, koska on mukava seurata, miten nuo vikkelät planeetat, Merkurius ja Venus kulkevat kartalla, ja vielä vikkelämpi Kuumme.

Tuolla sisimmässä ympyrässä näemme numeroita 1-10. Ne ovat niin kutsuttuja huoneita, sektoreita, alueita, jotka liitetään ihmiselämän eri tilanteisiin.

Tuo Aurinkomme tuolla Jousimiehessä sijaitsee 10. huoneessa. Syvennyn nyt vähän enemmän mitä se tarkoittaa, minkälaisia asioita ja mihin ihmiselämän tantereeseen Jousimiesenergia tällä hetkellä koskettaa.

10. huone on niin kutsuttu sosiaalisen luovuuden ja erilaisuuden kunnioittamisen alue. Sopii tähän ajankohtaan hyvin, näihin pikkujouluihin ja muuhun tapaamiseen. Niiden tarkoitushan on luoda yhteisöllisyyttä ja parempaa ilmapiiriä. Usein juhlissa tapaa toisenlaisen näkökulman työtovereihinkin. 

Koska opiskelen astrologiaa, niin tottakai minulla on monta oppikirjaa. Nyt siteeraan Juhani Nummelan tulkintaa tästä huoneesta. Huone parhaimmillaan on Saturnuksen aluetta ja parhaimmillaan se kuuluisi Kauris-merkille, joten siinä on myös Saturnuksen ja Kauriin energiaa. Aurinko ei siis loista kirkkaimmillaan tuossa huoneessa, on vähän kuin hiljainen Aurinko ilman suurempia räjähdyksiä. Saturnus rajaa, kritisoi ja sitoo. Kauris hoitaa velvollisuudet ja järkeilee. Näkisin, että se kaikki on jarruttamassa Auringon eloa. Aivan kuin pimeä ja myrskyt meidänkin eloa.

Nummelen mukaan tässä huoneessa korostuu arvovalta, menestys ja kunnia ja se mitä roolia edustat yhteisössä ja miten itse kohtelet muita. Tällaisena aikana haluamme luoda hyvän kuvan itsestämme. Työpaikan jatkuuvuus on monella uhattuna. Haluamme varmistaa ja parantaa elinolosuhteita. Samaa huonetta koskettaa myös MC, työnakseli. Työ ja työttömyys ovat aika korostuneesti esillä taulukoissa ja politikoidenkin puheissa. Tarja Halonen puhui siitä kirkossakin. Eihän kukaan voi olla enää varma työllisyydestään näinä aikoina. Parasta olla kiitollinen tästä päivästä, päivästä yksi kerrallaan.

Joulutonttu, juuri hän, joka juoksee meidän ikkunoittemme takana, on parhaimmillaan Jousimies, vapaa ja villi. Sitä ei saa kiinni, tuskin näkee. Hän on Nousu-Neitsyt ja kirjaa ylös kaiken näkemänsä isoon kirjaansa. Hän on iloinen, kun saa juosta siellä ja täällä ja seikkailla ja nähdä aina uutta.. Tämä tonttu on ilkikurinen ja iloinen ja todellakin ylpeä tehtävästään.Ei hän tiedä edes työtä tekevänsä, nautiskelee vain mielenkiintoisesta elämästään. Eikä hän vanhene koskaan! Mieleltään ainakaan, lonkkaviat voivat joskus olla esteenä sen vilkkaudelle. Senkin hän ratkaisee sillä, että hankkii hyvin hiljaisen maasturin.

Pukki saapuu sitten myöhemmin, se Kauris, joka kantaa vastuun koko perhejuhlista.

Uuno Turhapuro tietää mitä työ on!

6 kommenttia:

 1. oivoioijoijoijoi sanoo tämä tonttu toljanderi..se kun on tuo MC ja 10 huone nimenomaan Auringon korkein JA NÄKYVIN paikka,
  se missä se luonnontieteellisesti paistaa kohtisuoraan, oikeen porottaa,
  se meridian siellä päiväntasaajalla oijoijoi..paikka missä voisimme olla kaikkein luovimpia,
  what ever we do, not ony THE JOB,OR WORK...

  mää ku luulin, että ihan tarkotuksella olit lykäänny kartan silleen,
  että sait tämänhetkisen Jousimies-Auringon sinne näkyvimmälle paikalle,
  korkeimmalle kohdalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mittään tarkoituksella...Eli onko tuo kartta jotenkin kummallinen?
   Ei se Aurinko nyt taida oikein porottaa.
   Olen ottanut klo 12 mukaan ja Oulun kordinaatiot.

   Poista
  2. nouhätä, ei oo kummallinen..
   "Aurinko ei siis loista kirkkaimmillaan tuossa huoneessa, on vähän kuin hiljainen Aurinko ilman suurempia räjähdyksiä."
   Tähän vastasin.
   Kauris-Aurinko ei räjähtele, mutta sen huone 10 on kyllä näkyvällä paikalla,
   ja kartalla se ns. korkein ja näkyvin paikka..
   mistä taas sain aatelman,
   että meillähän tuo MC ja Kauris-Aurinkona , 0 Kauris on se PIMEIN ajankohta,
   valoa kaikkein vähiten..Auringon ns. pesäpäivät..
   mitäs jos meillä pohjolassa pitäskin kattoo karttaa mullinmallin,
   aatella kesäpäiväntasaus eli IC valoisimmaksi paikaksi..
   elikkä
   kiitos!

   Poista
  3. Kesäpäivänseisaus ei -tasaus

   Poista
  4. Aha, ehkä ymmärrän, sinä katsot tuota Aurinkoa Maan laajuisesti. En tiedä mitä tuo tekee Helsingin koordinaateilla... Ja vaikka nyt noin, niin ainakin suomalaisten luovuus näkyy jokaisissa myyjäisissä näinä aikoina.
   Mutta jos on niin, että tontun tonttuilu herättää oivalluksia, niin hyvähän se (on niitä sattunut ennenkin).
   Noista 'Auringon räjähdysksistä' ja hiljaisesta Auringosta tuli mieleen nuo auringonpilkut, joista sanotaan, että ne ovat olleet nykyisin hiljaisia, kun toisaalta on odotettu niiden kiihtyvän.

   Poista
  5. Elikkä se valoisin aika tulisikin Kuun ja Rapu-energian alueelle. Niin kuin tulee.
   Kun ymmärtäisi taas näistä astrologian arvotuksista...

   Suomessa on muinoin palvottu Päivötärtä ja Kuutarta...liekö mitää tekemistä tämän kanssa?

   Poista

Olen iloinen kommenteista!