sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Toinen luukku ja tontun horoskooppi

Tähän luukkuun nostan esille erään hyvin vanhan kankaan, taitaa ollakin ensimmäisiä joulukankaita, millä koristelin tupaani. Kangas on chenilleä, tällainen ei enää ole saatavilla (en ainakaan ole löytänyt), mutta nykyään chenille tekniikalla (tässä mukavaa jouluaskaretta) tehdään kaikenlaista. Joskus 30-40 vuotta sitten sitä ostin ja ihastuin sen laskevuuteen ja pehmeyteen. Tein jopa sinisestä chenillestä laukkupussia ja lämpimän viitan, jota pidin kansallispuvun kanssa. 

Mutta joulutyynyt, sohvan ja jotakin muutakin olen peittänyt tällä pehmeällä kankaalla, joka ei vuosien saatossa ole väriänsä tai kuosiansa menettänyt. Taidan nytkin laittaa sitä pojan kamariin.


Tontun horoskooppi

En laita tähän nyt tuota astrologista karttaa, sitä voi kurkistaa edelliseltä sivulta, mutta jatkan mitä kaikkea se voi näyttää tähän aikaan. Tietenkin, kun tein kartan tähän Jousimies-aikaan, niin sen tärkein kohta tuolla, Nousumerkki eli kartalla kirjaimet Asc, josta kartan huoneita lähdetään laskemaan, on myös Jousimiehessä.

Edellisessä luukussa juttelin Jousimiehen energioitten luonteesta ja tässä vähän menen syvemmälle siinä. Otan esiin oikeastaan kirjan, joka kertoo 'pyhiinvaelluksesta tähtien valossa'. Kirja on Erkki Lehtirannan Astrologia ja henkinen tie. Nimittäin astrologia on vuosituhansien saatossa oivaltanut, että jokaisen merkin omalaatuisella värähtelyllä on myös kasvattava merkitys ja että näiden 12 horoskooppimerkien eli galaxijoukon myötä huomiomme eri asioita elämässämme. 

Kerron miten Lehtiranta tulkitsee Jousimies-nousumerkkiä: Moraalisuus, suoraselkäisyys ja rehellisyys korostuu tässä, jonkinlainen kaipuu myös paremmasta ihmisestä. Ei helposti solmita liittoja, suhteita, ei tehdä suuria sopimuksia, koska energia on myös mielen vapautta vaellella ja ideoida. Tässä energiassa ei mielellään ajattella suuria, vakavia asioita, vaan halutaan pieniä seikkailuja, elämyksiä ja iloisia hetkiä.

Totta, tämä aika ennen kylmää talvea ja pakkasta tarvitaan energian keräämiseen. Jousimies-elementti on luonteeltaan tulienergiaa. Joten nyt on aika pikkuisen irrotella, sillä sitäkin tarvitaan. Leikitellään jouluaskareiden ja joululahjojen parissa. Lasten tai lastenlasten kanssa muistellaan piirileikkejä ja leivotaan pipareita.

Täällä vieraili eilen Antti Tuisku (Ohhoh!), juuri tällainen valovoimainen hahmo. Tutut kertoivat, että hänen konserttinsa oli juuri sitä mitä lapset ja äiti (useimmiten) tarvitsivat tähän aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!