sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. luukku ja tontun horoskooppi


Jippii! Suuntamme on jälleen valoa kohden. Eilen oli talvipäivän seisaus.
On minulla vielä pöytäliinojakin, mutta eräästä merkittävästä syystä otan tähän kuvan olkipukeista Kotilieden sivuilta. Lehden sivuilla on myös ohjeita pukin rakentamiseen (olkipukin valmistusohjeita). En tosin itse ole koskaan niitä tehnyt. Ymmärtäisin, että enemmän niitä valmistetaankin Ruotsissa, mutta historia kertoo, että kyllä se on tuttu aihe Suomessakin ollut kautta aikojen. Gävlessä se tehdään oikein näyttävästi. Joka vuosi torille nousee 13 metriä korkea pukki! Ja nytkin se on siellä tuhopoltettu (uutisissa kerrottu), kuten monena vuotena aiemminkin. Mitähän se symbolisoi? Odotetaan ensin, että se rakennetaan kovalla vaivalla. Ja sitten pistetään tuleen! Mikä riemu jollekin!
Siis pukkeja on monenlaisia. Jouluna tapaamme joulupukin. Mutta eräs pukki myös horoskooppimerkissä on noussut näyttävälle paikalle, nimittäin itse Kauris. Ja kauriillakin on oma pukkinsa. Joten senkin vuoksi nostan pukin tässä kunniaan.

Tontun horoskooppi


Tonttu on nyt horoskoopin kanssa pikkuisen 'tööt', on niin paljon noita jouluvieraita ja kaikkea jännää, että annan tähän nyt vain vinkkiä linkkeinä niille, jotka haluaisivat tietää enemmän astrologisesti tästä merkittävästä ajankohdasta. Taivaanmerkit-blogissa on mukavasti horoskooppia kaikille Auringon siirtymisestä Kauris- merkkiin.


Kauris-energia sopii juuri tähän ajankohtaan meille suomalaisille! Tarvitsemme sen järkevyyttä ja realismia.

Tervetuloa Kauris!

 Kalevala - Uusi aika

1 kommentti:

  1. Olkipukit ovat niin kauniita. Materiaali sinänsä on kiinnostava ja miten näppärästi tehty pukki. Sopii ylikaiken jouluun kaikki muovikrääsä kalpenee rinnalla.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!