maanantai 23. joulukuuta 2013

23. luukku ja tontun horoskooppi

Kyllä näitä joululiinoja riittää!

Otan tässä esille liinan, josta todella pidän paljon. Ostin sen naapurikylän käsityötaitajalta, sen yksinkertaisimman käsityön. Hän vuosi vuodelta on mukana myyjäisissä esittäen mitä kauniimpia töitä, mutta minä vein sen yksinkertaisimman. Se on poppanapöytäliina, pehmeästä joulunpunaisesta kudottu. Siis yksinkertaisuudessaan pettämätön. Nyt se luo lämpöä uuden ruususeinän edessä pöydällä, jossa on vain kaksi esinettä. 
 Toinen on ompelulaatikkoni, joita kylän koulun johtajaopettaja teki työkseen myytäväksi kylän liikuntahallin talkoitten eteen. Minä tein talkoita hänen kanssaan tässä sen verran, että maalasin kanteen kukkaset. Tämä laatikko on pöydällä siksi, että aina sitä tarvitsen tavalla tai toisella. Ompelenkin, mutta laatikosta löytyy pikkusakset, liitua, lankaa ja nuppineulaa ja muuta tilpehööriä joka päiväiseen tarpeeseen.

Toinen esine on aivan uusi. Valokuvakehys, jonka löysin kirpparilta, kaunis kuin mikä kangasruusuineen. Ja tiesin heti, mitä siihen laitan. Oman 'ruusunnuppuni', missä hän esitti 3-vuotispäivän juhlatanssinsa toisen mummun tekemässä prinsessamekossaan. Kuvan on ottanut myös tämä toinen mummu, kuva- ja valokuvataiteilija Pirjo Nykänen Kemistä.

Nyt asiaan. Tuolla tämän hetkisellä taivaankartalla on olemassa vaikeitakin kuvioita, joista en positiivisena ihmisenä ole halunnut kertoa. Yksi sellainen on T-risti, joka tulee päälle vuoden vaihteessa voimakkaammin ja voi aiheuttaa ikäviäkin asioita, ainakin taistelua, ehkä politiikassa eniten. Risti kertoo omaa symboliaan...


Tontun horoskooppi

Jos katsoo karttaa, joka on päivätty huomiselle päivälle, siellä näkyy kirjekuoren näköinen kuvio. Sitä kutsutaan T-ristiksi tai suurristiksi, jossa on mm. kaksi oppositiota eli vastakkaista planeettaa. Ne eivät ole selvästikään kovin tarkasti vielä vastakkaisia, jos katsoo prosenttilukuja. Joten eipä välitetä siitä.

Jos ei nyt muuta keljua, niin sää on ainakin kelju. Liikenteessä voi tapahtua vaikka mitä. Jalankulkijatkin saattavat loukkaantua helposti jo hautausmaan poluilla, jotka useat ovat pelkkää jäätikköä, jos kukaan ei niitä ehdi hiekottamaan. Tai jos sitten ei se viimeinenkin jää jo vesisateessa sula. 

Vettä sataa, sataa... se vähäinenkin lumi häipyy täällä pohjoisemmassakin. Kuu liikkuu oppositiossa Neptunuksen kanssa ja Neptunukseen liitetään veden elementti vahvasti.


Tähän loppuun en laita musiikkia, vaan videon, missä astrotontut kertovat t-rististä ehkä vähän enemmänkin, mutta lauluakin sieltä löytyy.


2 kommenttia:

  1. ihanaa jouluaikaa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ompa söpö kuva ruusunnupustasi..sellaisen tärkeän näköinen hän on tuossa upeassa mekossaan!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!