torstai 5. joulukuuta 2013

Viides luukku ja tontun horoskooppi


On itsenäisyyspäivän aatto! Tämän liinan laitan pöytään tänä iltana kynttilän kanssa. Se on niin tyypillinen suomalainen. Vai onko karjalainen? Luulen, että noita pistoja on isoäidit tehneet joka puolella Suomea johonkin aikaan. En ole sitä itse kirjonut, myyjäisistä tarttunut käteen. Hyviä juhlia kaikkialle!Otin nyt kartan astro.com-sivuilta. Siinä näkyy nyt kaikki huoneetkin. Muuten siinä ei paljoa eroja ole.
Mutta jotakin on, kun tarkasti katsoo ja vertaa edellisessä luukussa olevia.Tontun horoskooppi

Kartoilla on eräs muukin planeetta kuin Kuu joka näkyvästi on liikahdellut. Se on Merkurius, oli äsken skorpionimerkissä, nyt on 0 astetta Jousimiestä. Tuolla nolla-asteella oli jokin ihan oma merkityksensä, mutta ei tonttu osaa vielä. Eikä sillä ehkä merkitystä tässä, sillä Merkurius on lähinnä Aurinkoa ja liikkuu aika nopeasti. Se menee Auringon ympäri noin 90 vuorokaudessa, ja kartalla noissa merkeissä se viipyy yleensä noin 30-50 päivään. Merkurius viipyy nyt Jousimiehen merkissä jouluaattoon saakka, jolloin se tulee Kauriin tähtikuvion alueelle.

Luulenpa, että Jousimiehillä tähän aikaan on aika vipinää, kaikenlaista uutta tuulta ja juttua tulee esille. Muutoksia tupaan (Marsin sekstiili) tai teknisten välineiden kanssa hommia (Uranuksen kolmio). Huhupuheita kannattaa varoa, sillä niitä voi olla liikkeellä (Neptunuksen neliö). 

Löydättekö tuon vesselin, nk. jumalien sanansaattajan, tiedon välittäjän ja uutta elämänvoimaa puhkuvana ympyrästä Auringon yläpuolelta? Jos se pysyttelee tuolla taivaallakin fyysisesti lähellä Aurinkoa, se on sitä myös tuossa kartalla. Pyöreän ympyrän (symbolisoi henkeä) päässä hattu tai sarvet ja alapuolella risti (symbolisoi materiaa eli kehoamme).

Merkurius on nyt huoneessa 9. Synkkien tosiasioiden välittäjästä Skorpionimerkistä se on tullut nyt tuli-elementtiselle rannalle, johon se nousee kaikkea pohtimaan. Nyt tehdään johtopäätöksiä kaikesta tapahtuneesta, pölistään porukalla nurkan takana ja rakennetaan omia mielipiteitä, kuvitellaan vähän lisää ja ulvotaan (Merkuriuksella neliö Neptunukseen). Joku nuuskii lehdistä ja netistä kaiken mahdollisen tiedon siitä mikä kiinnostaa. Kuitenkin totuutellaan uusiin kuvioihin ja sopeudutaan. Ei jouluksi passaa mitään häikkinää nostaa. Yleisön osasto-palstalle voisi jotakin kirjoittaa tai meilata puhelimella. Sillä siisti.... 

Kannattaa kirjoittaa pukillekin. Merkurius on yhteyksiä luova planeetta.

Tässä liikuttava Kirje Joulupukille!

4 kommenttia:

 1. Horoskoopeista en tajua mitään..paitti et olen rapu..heh
  mutta tuosta liinasta tajuan että sen on tehnyt taitav tekijä niin siisti on jälki..kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, ja minä yritän hyvin arkisesti osoittaa, mistä ne horoskoopit tehdään.

   Poista
  2. Minäkin Rapu, enkä velä ole osannut katsoa, mitä tuo kartta kertoisi meille ravuille.

   Poista
  3. Eipä silti, Ravulla on juuri tällä hetkellä hallussaan tuolla taivaalla itse joulupukki Jupiter!! Sen pitäisi tuoda meille hyvin paljon yhteyksiä jopa vanhoihin ystäviin sekä sukulaisiin. Lämmin yhteys niihin.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!