sunnuntai 15. joulukuuta 2013

16. luukku ja tontun horoskooppi


Pakko laittaa tämä kaunis pieni liina, josta suorastaan ilolla ja voimalla pursuavat nuo tulppaanit. En kyllä ymmärrä miksi joululiinaan on painettu myös kieloja. Mistä niitä saa joulun alla?

Minulla on ollut jotenkin epäonnea kaikkien kukkieni kanssa. Ostin kaksi komeaa tulilatvaa iloksi ikkunalleni. Nyt ne ovat lopahtaneet. En löydä muuta syytä kuin, että ne olivat jossakin lähetyksessä paleltuneet. Eihän syy voi olla minussa? Näin kävi myös ostamalleni basilikalle. 

Laitoin joitakin sipuleita kasvamaan kakkuvuokaani, en muista mitä ne olivat. Siellä kasvaa pitkiä laihoja varsia vain. Muutkin huonekasvit tiputtavat tai kuivattavat lehtiään. On pimeän aika.

Siksi otan esiin tuon edellisen sivun kartalla olevan Pluton ja huoneen 12 Kauriin merkissä. En ole tehnyt minkäänlaista horoskooppia Kauriille. En ole oikein uskaltanut. En nytkään uskalla päästää intuitiotani valloilleen, vaan tukeudun saatavilla olevaan teoriaan. Kauriit kantavat huolta. (Jos eivät sitten ole sokeasti päätä pahkaan rakastuneita, kuten eräs!)

Tontun horoskooppi

Tämä tekstini ei ole tonttumaisen iloista. Se on huolta. Pluto (tuo P:n näköinen kirjain) on yhtymässä Nousumerkkiimme Kauriissa. Kauris osoittaa velvollisuuksia ja vastuuta. Suomi on huolta täynnä.

Muistan joskus aivan vuosia sitten, kun Pluto siirtyi Kauriin merkkiin, puhuttiin, että vihdoinkin Kauris-merkkisillä ihmisillä helpottaa. He voivat laskea taakkaansa alas ja kulkea keveämmin. Ainakin mieheni lähti täältä ikuisuuteen, taakka keveni tälla tavoin. (Itsellä oli tuolloin Pluton oppositio Aurinkoni ja stelliumni kanssa) Rapuna, sen vastamerkkinä olevat Kauriit olen kohdannut aina syvän tunteen kanssa, myötätuntoisuudella aavistellut heidän herkkyyttään.

Pluto on vaikea planeetta, oikeammin planetoidi, sen arvo alennettiin noin. Sitä hanakammin se tarttuu maailman tilanteisiin, kumoaa vääriä uskomuksia, raivaa tieltä totuttua oikeutta, jonka takana piilee vääryys ja puhaltaa puhtaaksi jotakin siellä, missä on saastetta. Ja se aina käy jossakin hirveän kipeään. Kerran eräs uskovainen ihminen minulle hirvitteli, että mihin maailman moraali on joutunut. Minä sanoin, että nyt tehdään vasta puhdistuksia, jotta sitä moraalia löytyisi. Emme ehkä kumpikaan ymmärtäneet toisiamme.

Turvaudun tässä Ulla Palomäen Pluto-kirjaan, Avain laajempaan tietoisuuteen. Sitä ovat oikeastaan kaikki Kauris-ihmiseni minulle opettaneet (itselläni Pluto sijaitsee omassa huoneessaan 8, vastapäätä Kauriini huonetta). Kauris edustaa pysyviä valtarakenteita ja auktoriteetteja. Kauris on myös maaelementti ja osoittaa maan arvoja. Pluton tehtävänä näkisin tässä juuri Maan suojelemisen, taistelemisen Maan puolesta, osoittamassa ihmisen erheitä sen hallinnassa.

Huoneessa 12 on veden voimaa. Sitäkö Pluto on nyt nostattamassa, käyttämässä, muistuttamassa siitä, että ihmisen vääristyneet asenteet ovat rikkomassa jotakin sopimusta, minkä ihminen on tehnyt äiti Maan kanssa.
Juttelin eilen illalla Kauris-ihmisten kanssa ja he ovat huolissaan ympäristötekijöistä, tavasta miten yhteisöä hoidetaan ja miten ihmiset suhtautuvat toisiinsa.

12. huone vaatii ymmärrystä ja kokonaisnäkemyksiä ympärillä olevista asioista. Kauriilla on taito nähdä tätä. Tiedostaan he ovat kuitenkin väsyneitä. Ehkä moni luovuttaa, lannistuu ja on masentunut. Tai he ymmärtävät hengellisyyden merkityksen, meditaation ansion. 

Pluto kuuluu tällä hetkellä Marsin ja Uranuksen kanssa syntyvään T-ristiin. Josta ei näin joulun alla halua edes kirjoittaa mitään. Toivon kaikille Kauriille malttia ja arvostelukykyä löytää joulun ilo pienistä asioista. Senhän he osaavat maa-ihmisinä!

Koska en osaa muuta, niin osui Youtubeen mennessä heti silmille Kauriin horoskooppi, jonka tehtiin Tarotkorttien kera, valitettavasti englanniksi, mutta sitä taitavalle voi olla mielenkiintoista kuultavaa. He saavat vielä olla ylpeitä itsestään, heille on luvassa tärkeitä tehtäviä. Heitä muistutetaan hampaistaan ja muutenkin varoa luitaan.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut epäonnea kukkien kanssa. Vielä syksyllä kukkinut soihtuköynnös otti ja heitti henkensä ja se toinenkin on aika huonossa hapessa. Hoitotapoja en ole muuttanut, mutta mikä lie mennyt vikaan.
  Mukavaa joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Huonekasvit minullakin voivat huonosti, jotenkuten hengissä ovat. Oikeastaan vain fiikus työntää uutta lehteä.
  Pikkuinen liina on suloinen. Muistan äitini joskus jouluksi kasvattaneen kieloja ja tasetteja sipuleista.
  Mielenkiinnolla luin tuota kauriin horoskooppi asiaa. Mieheni on kauris..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän sinä itse olet horoskoopissa? Olen joskus joiltakin puutarhaystäviltä kysynytkin. Pitäisi laittaa muistiin johonkin. Sillä olen oppinut, että ihminen esittelee itseään aika paljon jo horoskooppimerkissä.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!