tiistai 3. joulukuuta 2013

Neljäs luukku ja tontun horoskooppi

Minun pikku Ruusunnuppuni (pojantytär) on toivonut joulupukilta leipurin essua ja päähinettä. Hän on kiinnostunut sellaisista hommista ja on ollut minullekin jo kaverina. Katselinkin tuolla kaupungin liikkeessä kankaita. Jäykkiä ja jotenkin liian jouluisia.

Kunnes löysin vanhan joulukankaani. Taas joskus olin keksinyt tupaan jotain jouluista ja jotain erilaista. Tästä kankaasta tein verhot ja pienempää pöytäliinaa, leipäkoriinkin. Kangas on nimittäin ohuenlaista, joten se on jäänyt vain yhden joulun kankaaksi. Taidanpa loihtia siitä nyt yhden joululahjan! Tämä käy varmaan kaikkina aikoina iloisesti. 

Tontun horoskooppi


Yllä näkyy nyt 1.12. päivän kartta vasemmalla ja oikealla jo mennään 4.12.
Kuu (on kartalla kuun näköinen), joka vaikuttaa yksilöön kaikkein vaikuttavimmin tuolla taivaalla, on eri paikassa. Sehän pyörii aika vikkelästi tuossa Maan ympäri ja ne muutokset näkyvät myös taivaalla.

Ensimmäisessä luukussa Kuu oli syvämietteisessä Skorpionissa, ja olihan se päivä jotenkin ahdistava ja raskas. Sitten toisessa ja kolmannessa luukussa se oli Jousimiehen merkissä. Kuu viipyy yhdessä merkissä noin kaksi päivää. Tuntuivatko ne päivät jo jotenkin hengittävimmiltä ja iloisemmilta? Nyt 4.12 Kuu on saapunut jo Kauriiseen. Joulun rakentamisen vastuu alkaa jo painaa mieltä. Mistä rahat? Mistä aikaa tehdä sitä ja tätä? Tässä merkissä voi löytyä kuitenkin tehokkuutta toimintaan.

Tästä voisi syntyä esim. Kauriille horoskooppi näin: Kauriitten on syytä panostaa kotiin. Vieraita on ehkä tulossa joulunpyhinä, ja koti pitää saada loistokuntoon. Kannattaisikohan hankkia uusia sohva ja vähän lisätä vuodevaatevarastoa? Kunhan muistaa kuitenkin varoa, ettei jo nyt rasita itseään liikaa niin että joulunpyhinä päätyy vuoteen omaksi.

Kun Kuu parin päivän päästä saapuu Vesimieheen, meihin tarttuu ympäristön rytmi, jonkinlainen vimma. Kylmä rauhallisuus on kuitenkin valttia. Tässä vaiheessa tekisi mieli vähän vetäytyä ja olla yksikseen. Kun Kuu saapuu Kaloihin, tunteet ovat herkimmillään. Silloin viimeistään tuntuu, ettei ehdi mihinkään. Kaikki se mitä on aikonut, on jäänyt tekemättä. Tulee halu luovuttaa. Mikä tässä on tärkeintä? Sopeudumme, haluamme olla auttavaisia ja kilttejä.

Kuu koskettaa sisimpiä tunteita, liikuttaa vettämme. Kuu saa aikaan vuorovesivaihtelut. Ihminen on suurimmaksi osaksi vettä. Kuuhun liittyy äiteys, äiti, äitinä oleminen. Siksi sen kierrossa tunteet usein liikkuvat ilosta huoleen, muistoista tulevaan, ja Kuun taustalla oleva merkki heijastaa sen kautta värähtelyään. 

Kuu liittyy myös luontoon. Kuu on nyt ollut vähenevänä. Kun se alkaa kasvamaan, alkavat ne kukkasipulitkin kasvaa vauhdilla kukkiakseen jouluna.

Jani Wickholm ja Kuu

1 kommentti:

  1. Voi hyvänen aika..et ikinä arvaa mikä tuosta kankaasta tuli mieleen? Nuoruus ja popyhtye Bay City Rollers. yhtye perustettiin 1969. muistan nuo fani tytöt ruutukuoseineen. Itse tyydyin vain pitkään huiviin joka monia kertoja kiertyi vaarallisesti pyöränpinnojen väliin. Pikkuiselle oiva lahja tästä kankaastasi tulee!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!