sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen luukku ja tontun horoskooppi

Otsikkoni on vähän harhaan johtava, mutta kun monet osaavat laittaa niin hienoja joulukalentereita ja kuvia, niin teen omaani. Sitä mitä minä osaan. Minulla on ollut usein esillä tarotkortit ja kaikkea joulukrääsää. Nyt otan esille omintakeista astrologiaa ja joululiinavarastoni.

Yhtä paljon kuin rakastan kirjoja, niin melkein yhtä paljon tykkään kankaista. Melkein yhtä vaarallinen kuin kirjakauppa minulle, on myös kangaskauppa. Niitä palasia tarttuu jostakin kumman syystä aina mukaani. Samoin tarttuu pöytäliinoja ja verhoja kirppareilta. Luulen, että se juontuu sodanjälkeisestä ajasta, kun kankaat käytettiin loppuun asti muuntaen juhlapuvusta arkihametta ja niin edelleen. Kangas oli arvossa, koska ne olivat vaikeasti saatavilla ja maksoivat. Nuken vaatteita tein sitten sellaisista kangaspaloista, joista melkein meni sormi läpi.

Nyt kankaita on varastossa monta laatikkoa. Varmaan on monelle tuttua? Kuvaan tähän kalenteriini kuitenkin vain jouluisia pöytäliinoja. Ja tuon esille Suomen yleisen astrologisen kartan tietyille päiville, josta muuten tehdään ne kaikki lehtien horoskoopit. Nyt tämä metsätonttu itse tekee horoskooppeja joulukalenteriluukkuna! En tee horoskooppeja kuitenkaan eri merkeille, vaan yhteistä horoskooppia, sitä mitä tähtiasetelmat tuolla taivaalla kertovat ja miten ne vaikuttavat meihin.

Mutta ensin tämä vanha pöytäliinakangas, josta kylläkin tein paljon muutakin, arkun päällisen, pikkuliinoja jne. Se on vähän kauhtunut, monta kertaa pesty. 

Yhtenä jouluna päätinkin tehdä sinisen joulun. Ja useta sen jälkeenkin. Tupani ei ollutkaan punainen vaan sininen tällaisten kultaisten enkelien täyttämä ja ihan mukava jouluvalojen ja olkikoristeiden kanssa.

Tämä sopii myös hyvin yhteen astrokalenterini aiheeseen, missä juttelen Jousimiehestä.

Tontun horoskooppi

Jousimies-energian heikkous osuu ihmisen lonkkiin, lantioon, reisiin ja reumaattisiin vaivoihin. Siis enkelit mukaan nyt, kun kuljette siellä liukkailla teillä!

Kartalta löytyy aurinko, pyöreä ympyrä, piste keskellä. Uloimmalla kehällä on taivaankaari, josta näkyy tutut horoskooppimerkit kuten myös taivaalla. Auringon vieressä on Jousimies-merkki. Ympyrässä se hallitsee 30 asetta, käytännössä Aurinko liikkuu Jousimiehen alueella 30 päivää eli kulkee tämän tähtikuvien editse. 

Tuo Jousimieshän ei ole muuta kuin kuvio tuolla taivaalla käsittäen valtavan joukon galaxeja. Muinoin on huomattu, että nuo galaxijoukot lähettävät aivan yksilöllistä energia, värähtelyitä Maahan ja siksi myös vaikuttavat ihmisiin. Aurinko on siinä vähän kuin välikäsi, muuntaja. Horoskooppimerkkiä kutsutaan myös aurinkomerkiksi.

Nyt Aurinko siirtyi taivaalla Jousimiehen tähtikuvioon 21.11 ja on siinä 21.12 asti. Siis juuri nyt on Auringon takana tuo tähtikuvio.

Jousimiehen aika on vilkasta, jolloin juhlitaan, seurustellaan, muistellaan ystäviä, shoppaillaan, matkustellaan. Kaukokaipuu iskee, ja varsinkin juuri tänä aikana syntyneet Jousimiehet lohduttelevat talven tuloa suunnittelemalla matkoja. Kannattaa varoa noita pikkujoulujakin, sillä Jousimies symboloi kehossa myös maksaa. Hauskanpitoa tuo Jousimies-energia tuo, se on iloista, seurallista ja impulssiivista. Ahdistus tulee kuitenkin siitä, kun pitäisi saada se arkikin kuntoon ja tehdä joulua pikkuhiljaa.

Tässä yhteydessä pitää myös mainita, että teen nuo kartat Seppo Tanhuan sivuilla astro.fi. Valitettavasti niissä on joskus jotain häikkää, esim. 12. huone puuttuu tuosta aivan kokonaan. Mutta sitähän se netti on, häikkää.

Luen tätä karttaa luukku luukulta ja eihän sitä tiedä, vaikka joku alkaisi ymmärtämään enemmän tätä astrologista maailmaa, kun luukkuihin kurkistelee. Minä itse siinä mukana! En ole itsekään tällaista jokamiehen karttaa tutkaillut ennen.

Hyvää syntymäpäivää muuten kaikille Jousimiehille! Ja hyvää adventtia!

Tapio Rautavaara ei tietääkseni ollut Jousimies (tai voisi ollakin, sillä kulkurimaisuus luetaan Jousimiehelle), mutta maailmanmestari jousiammunnassa ja osasi muutakin! Kulkuri ja joutsen

4 kommenttia:

 1. Rautavaaralla oli kulkurin Kuu Jousimiehessä,
  muuten Aurinko Kalat, 8.3.1915
  Merkurius-Yläsolmu Vesimies ja saavutusten asteessa Mars 29 Vesimies -rypäs,
  sitä jousiammuntaa vissiin.

  Kankaita kertyy, joo,
  ehkä se on meitin MC Vaaka,
  hiplaa tuntua ja ihastelee värejä,
  oma MC vielä semisekstiilissä Venukseen..maallinen mammona kankaina vaatehuoneessa..voi tytär parka jäämistön kanssa :)

  Maksa..hmm, en oo voinu tai halunnu syödä maksaa vuoskausiin, kun tajusin miten paljon eläimiä lääkitään ja mikä lääkevarasto (lue myrkkyvarasto) se eläimillä on.
  Eikä antibiootit häviä luonnossakaan ja se on oikeesti kasvava ongelma.
  Joo, nousujouskari tuli paasaamaan :)

  Tuo Tanhuan sivuilta otettu kartta antaa noille asteroideille isommat asteet kuin mitä ne on?
  elikkä tuo Junokin on 17 Vesimies,
  eli neliö Saturnukseen..


  Ystävä Au-Härkä lähti just etelän lämpöön..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanhuan kartat eivät aina näytä oikein, siellä on jotain sotkua. Usein puuttuu jopa huoneita. Otankin tuonnempana kartat astro.comilta. Tässä kuitenkin näen huonekulmien asteet. Kiitos Nikki ja hyvää adventtia. Josko alettaisi ompelemaan jotakin!

   Poista
 2. Hyvää adventtia sinulekin! Minulekin tuppaa kankaita kertymään varastoon;)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla jään seuraamaan. Adventin jatkoja sinulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!