torstai 19. joulukuuta 2013

19.luukku ja tontun horoskooppi

Kaunis on tämänkin luukun liina. Ajattelin siivota ulkoeteisen, kun on noinkin lämmintä ja sinne laitan jouluasetelmani alle tämän liinan. Siellä on jo punaiset ledvalot, joten hyvin passaa niiden kanssa. Otan kuvia sitten näistä asioista, kun ei enää löydy liinoja kuvattavaksi. Ihmeen paljon niitä on ollutkin!


Tämä kuvio kuvaa jotenkin venusmaista kauneutta, sulokkuutta ja naisellista linjaa. Nyt otan esille Venuksen ja mistä se voisi kertoa meille tästä ajasta.

Tontun horoskooppi

Venuksen sisältö päätehtävissään on kauneus, rakkaus ja arvot. Toisaalta naiselle se hänen omalla kartallaan kertoo millaisena hän näkee itsensä naisena, miehelle sen millaista naista hän etsii. Venus kertoo myös aistien kautta kulkevasta kuten musiikki, taide, kehon tunto, haju ja maku. Näin joulun alla Venus voisi kertoa siitä miten koristamme kodin. Vesimies Venus voisi olla aika askeettinen siinä, ei liikaa krääsää, kun taas Leijona Venus voi intoutua peittämään vaikka koko talon ledvaloilla. Rapu Venus taas kaivaa kaikki vanhat rakkaat jouluaarteensa, samoin Härkä Venus. Oinas-Venus täräyttää jotain uutta ja Kaksoset haluaa kylään, eivät vaivaudu kodin koristamiseen. Esimerkiksi tällaista.


Suomen yhteinen Venus on tällä hetkellä Kauriiin tähtikuviossa, joten nyt pyritään säästämään jouluvaloissakin tai järkeistetään joulunviettoa valvomalla liikennettä ja lisäämällä vahteja tavarataloihin ja marketteihin. Järjestys ennen kaikkea!

Se mikä meitä kaikkia myös koskettaa, on Venuksen perääntyminen. Se näkyy noissa päivän kartoissa liikkumattomuutena ja taaksepäin kulkevana. Se käpristää tunteitamme vähän kokoon, sisään ja psykologisoimme niitä hiljaa itsessämme. Etsimme omia arvojamme, hiljennymme kuulemaan oman sydämen ääntä. Saman aikaisesti meissä herkistyy kauneudentaju ja halumme näprätä jotain kaunista. Kaupassa kulkeminen joulusta tunnelmaa katsellen ja kuunnellen lataa meitä. Tai kävely kuutamossa hiljaisella kylätiellä. Haistelemme hyasintin tuoksua ja makustelemme pipareita ja glögiä. Koristelemme kotia jouluiseksi. Onhan Kuukin, kodin symboli sekin,  Ravussa, joiden suuri tehtävä on rakentaa pesää.

Oma koti on kuin symboli sille seimelle, jonka ympärille joulu on rakennettu. Talli, johon vieraiden oli helppo tulla. Enkelit sitä suojelivat.

Tämä on vähän oudompi sävel ja niin kaunis: Rajaton ja Jeesuksen seimellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!