lauantai 7. joulukuuta 2013

Seitsemäs luukku ja tontun horoskooppi


Anteeksi, kun tämä hyvin vanha pöytäliina näyttää ruttuiselta. Tämä on talon vanhoista kätköistä löytämäni toinen vanha liina. Se on pellavakudonnainen, siksi todella vaikea silittää. Yleensä mankeloin sen, mutta ei ole enää mankelia, joten ihan sileäksi sitä ei saakaan. Se on selvästi joku kangaspuissa kutonut ja lahjaksi perheelle antanut. Punainen väri on hyvin haalistunut monessa pesussa, sillä usein olen minäkin tämän pöydälle laittanut jouluna, usein toisen liinan päälle. Vanhoissa jouluesineissä on jokin maaginen vetovoima. Niitä ei voi nakata pois!


Tontun horoskooppi

1. huone tuossa ylhäällä kartalla on iso. Ja siellä on monta planeettaa. Tuota huonetta eli aluetta kutsutaan 'Persoonallisen minuuden alueeksi'. Lyhykäisesti se on myös 'ulkonäkö'. Minä olen ymmärtänyt myös niin, että siinä näkyy myös se, miten muut sinut näkevät. Huoneista ei niinkään horoskoopeissa puhuta, ne eivät niinkään ratkaise merkkien energiaa. Tässä kartassa eteenpäin ajallisesti eteenpäin mennessä Nousumerkki eli Asc on kuitenkin siirtynyt Kauriin merkkiin, vastuuntuntoiselle ja ahkeralle alueelle.

Kun tässä on kysymyksessä koko Suomen tilanteen ja kaikkien yhteinen kartta, niin leikittelen mielelläni tuon ulkonäön kanssa.

Aika jännä huomata, että tuossa huoneessa ovat kaikki elementit edustettuna: Kauris-maa, Vesimies-ilma, Kalat-vesi ja Oinas-tuli. Se takaa tämän hetken tilanteen tasapainoisena ja kauniina. 1-huoneen merkkihaltijana on kuitenkin Oinas ja se antaa meille pontta nostaa päätä ja toivottavasti pitää selkää suorana, onhan siellä Pluto Kauriissa (tuo P:n näköinen merkki). Suomi Euroopassa ja jokainen meistä kantaa vastuuta ja velvollisuuksia yhteiseen kekoon. Kuu on varmaan jo mennä vipeltänyt Vesimieheen (hej do), mutta rakkauden planeetta Venus on siellä vielä muutamia päiviä (tunnistatte naaraan merkistä), vastaplaneettana Jupiter eli viiva oppositiona nelosen näköiseen merkkiin. Se kertonee, että varoa saa miten rakkaitamme puhuttelemme. 

Samassa huoneessa on Neptunus Kaloissa (risti, jossa on kädet levällään) ja Kheiron (K:n näköinen merkki). Illuusioita omasta hyvinvoinnistamme. Kannattaa miettiä mitä suuhumme pistämme ja minkä verran ja muistaa, että olemme ensisijaisesti itse vastuussa omasta terveydestämme.

Ja sitten siellä on vielä Uranus. Nuo merkit ja niiden nimet löytyvät muuten tuosta ristikostakin. Uranus on muutosten planeetta fyysisellä tasolla. Eikä mikään ole niin varmaan tässä elämässä kuin muutos, joten niihin kannattaa aina varautua. Vara ei venettä kaada!

Tästä voisi tehdä pienet horoskoopit seuraaville merkeille:

Kauriilla sydämen tykytyksiä lämpimällä tavalla, avautumista. Suhteet läheisiin parantuvat.
Vesimiehet käärivät pikkuhiljaa hihat ylös ja alkavat huhkimaan. Maailmanmenon ihmettely ei joulua rakenna. 
Kalat saattavat lauhana päivänä jopa innostua ikkunoitten pesemiseen, jotta ulkopuolinen maailma pikkuisen kirkastuisi ja muistaisivat missä mennään. He huomaavat, että kannattaa tuulettaa muutakin kuin matot ja vuodevaatteet, sillä ihmisellekin tekee hyvää raitis ilma.
Oinas ei hevillä halua itse muuttua. Muuttukoon maailma ympärillä, mutta hän haluaa pitää omat tavat ja mieltymykset. Joku voi hoksata näinä aikoina, että joustaminen on hyväksi monessa. 

Silmän iskulla Metsätonttu


Suvi Teräsniska, Nyt ja tässä!


 

3 kommenttia:

  1. Ihana vanha liina. Eihän näitä voi hylätä..ryppyisyys kuuluu tavallaan historiaan.Minullakin näitä varastossa jokunen, en malta juurikaan käyttää.

    VastaaPoista
  2. Voi jukra sentään näitä puutarhaihmisiä! Kyllä he kauneuden päälle ymmärtävät! Kiitos, kiitos! Mutta horoskoopista ei vissiin mittään. Kukaan ei kiitä niistä ja työtä se sekin....:C

    Ei se mittään, itsekseni vain tässä opiskelen ja kokeilen aina jottain uutta!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!