torstai 5. joulukuuta 2013

Kuudes luukku ja tontun horoskooppi

Onnea rakas Suomi!! Täytät tänään 96 vuotta! Sinivalkoinen Suomi!

Siksi otan esille tähän kalenteriin varmaan yhden tämän talon vanhimmista joululiinoista. Sinisen sellaisen, joka on kauhtunut, kulunut ja rispaantunut, mutta niin kaunis juuri sellaisenaan, etten ole raskinut sitä heittää pois. Se on ostanut talon ensimmäinen emäntä ja tiedän, että raha on ollut silloin tiukassa. Ehkä hän on saanut sen jostakin joululahjaksi. Taidan laittaa tämänkin jonnekin. Se on kaunis valkoisen kynttilän kanssa.Tähän liitän kartan, missä näkyy eräs astrologinen aspektikuvio kauniisti. 


Tontun horoskooppi

Tuota kolmiota kutsutaan Pikkukolmioksi. Se sisältää eräänlaista toiveikkuutta ja palkkiotakin. Siinä ovat sekstiilikulmissa Kuu, Merkurius ja Mars, sekä kolmiossa Kuu ja Mars.

Palkkio? Kyllä minä tykkään, että Pisan tutkimustiedot maailman oppimisen taidoista on Suomelle hyvät, vaikkakin noista huimista ykkössijoituksista on tultu alas. Onhan Suomi Euroopan maista kuitenkin ykkönen. Siihen voisimme ilolla tyytyä.

Tontun vanhana opettajana täytyy antaa tähän vähän omaa kritiikkiä, sillä mielestäni syypäänä laskuun ei varmastikaan ole lasten tyhmyys tai opetuksen aleneminen. Syynä on suurien ryhmien syntyminen luokissa, jossa ei ole enää aikaa yksilöohjaukseen saati sitten auttaa niitä joilla on hitaammat hoksottimet. Oppikirjojen sisältöä on vain vaikeutettu, kun pitäisi nyt vähän löysätä.

Me olemme kuitenkin hyviä! Olemme saaneet siitä jälleen palkkion.

Kuu Vesimies näkee kokonaisuuksia, veljeyden hyvää. Mars Neitsyessä sitä turhan tarkkaan pohtii ja analysoi. Merkurius Jousimiehessä on nostanut iloisesti ylös kansallismainettamme! Olkaamme siitä ylpeitä ja iloisia. Ei ole mitään syytä jurputtaa!

Tämä on minusta yksi kauneimmista kansanlauluistamme: Taivas on sininen ja valkoinen, Pirkan tytöt ja Kari Kuuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!