torstai 12. joulukuuta 2013

Kahdestoista luukku ja tontun horoskooppiJoskus omistaa sellaisia esineitä, joita ei oikein pidä arvossa. Kuten tämäkin liina. Se on tekokuitua, tuskin sitä silittää tarvitsee. Usein tuumin, että heitänkö pois, mutta en ole heittänyt. Jonnekin eteisen pöydälle se sitten on usein päätynyt lämmittämään väreillään tunnelmaa. Miksi jonkin pitää olla aito vain kun se hyvää puuvillaa tai pellavaa? Ihmisen luomaa tuokin on, kauniit värit ja pitää kuosinsa. Saa nähdä löytääkö 'epäaito' pöytäliina paikkansa tänä jouluna?

Tontun horoskooppi

Taas voi vilasta edellistä karttaa, jos on kiinnostunut. Mutta siellä kartan yläosassa on Neitsyt-tähtikuvion aluetta (sellainen kamala koukeroinen M, jota en vielä ole oppinut edes kirjoittamaan). Neitsyen maailmaa siellä on koskettamassa, kuten meitä kaikkia tällä hetkellä, salmiakin tapainen merkki, asteroidin symboli, jota kutsutaan Pallas Atheneksi, isän tyttäreksi ja soturiksi. Siitä lähtee suora viiva vastakkaisesti K:n näköiseen merkkiin, jota kutsutaan Kheironiksi (Chiron)eli parantajan planeetaksi. Miksikähän tässä kohtaa tuli mieleen tuo taistelu tuolla facebookin kanavilla siitä kuinka moni uskaltaa sitoutua viinattomaan jouluun? Jotenkin tässäkin taistelee lapsi isänsä puolesta, että "ole tämä joulu kunnolla isä-kiltti".

Tämä oppositio on aika tarkka, joten kyllä kai siitä pitää vaarin ottaa. Maa-elementti siinä on vastatusten vesi-elementin (Chiron on Kaloissa) kanssa. Nouse maalle tai hukut! Nyt taas tulee mieleen tuo nesteeseen hukkuminen, ei ehkä niinkään jäihin, vaan muuhun. Tosin tuo jää on petollista maan pinnallakin. 

Mutta kun tuo Chiron on muutenkin sellainen puolikasihminen (hevonen ja ihminen) ja se liitetään jotenkin muodonmuutokseen, niin väistämättä tulee mieleen myös sen nesteen aiheuttama muodonmuutos, josta juuri lapset joutuvat kärsimään. Chiron tuo aina eteen henkisiä kriisejä. 

Kun taas Pallas on viisas opastaja, pyrkii sivistämään ihmistä. Hän on myös terveyden ja parantajan jumalatar, taistelee paremman elämän puolesta. Tässä on jotakin viestiä meille kaikille! Eipä silti, kävin juuri tänään kuulemassa kaupunkimme geriatrian lääkäriä, joka ensimmäisenä Suomessa on pannut pystyyn Aikuisten neuvolan, jonka mukana minäkin onnekas olen saanut olla tutkittavana ja ohjattavana. Hän on ilmetty tämän hetken Pallas Athene! 

Pallas Athene sopii muutenkin hyvin tuon Neitsyt-merkin kanssa, sillä Neitsyt-energiaan kuuluu aivan samat asiat, parantaminen, auttaminen ja itsensä hoitaminen. Neitsyillä varmaan nämä asiat lienevät nyt korostettuna tällä hetkellä.

Tämä video vain tupsahti eteeni, kuuntelin ja ihastuin, suorastaan liikutuin: Vanha Mustalainen

ps. Jotenkin on surullista, että kun otan esiin näitä tieteellis-huuhaa-juttuja, minun vanhat lukijani, puutarhurit kaikkoavat. Mutta tämä on kaikkia minua, ruusuineen ja tähtikarttoineen, kaikkineen. 

2 kommenttia:

 1. Puutarhurikin tarvitsee tähtikarttoja ja kuun asentoja. =) <3

  Blogit tuntuvat vaan syrjäytyneen muiden, nopeampien mediavälineiden myötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko eyephone ja facebook? Vai mikä? Olen huomannut että on kirjoittajia ja kuvaajia tai molempia. On myös lukijoita ja kuvien katsojia. Tiedän itsekin, että uusiin asioihin ei oikein jaksa paneutua.
   Kiitos Una reagoinnista!

   Poista

Olen iloinen kommenteista!